Bir asırlık ruh, aynı heyecan

Türk Milleti’nin kahramanlıklar ve zaferlerle dolu şanlı tarihinin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıldönümü İskenderun’da büyük bir gururla kutlandı.

Türk ulusunun yeniden dirilişinin destanı dolayısıyla Atatürk Anıt Alanı’na kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’ nca çelenk sunulmasınının ardından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü adına şehadete intikal eden aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşı eşliğinde Türk bayrağımız göndere çekildi.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’in İskenderun’da katıldığı ilk bayram törenine, Demiryürek’in yanısıra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, siyasi parti temsilcileri askeri ve sivil erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos’un milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir nifak güç ve yapılanmaların duramayacağını tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini belirterek, “30 Ağustos Zaferi; Güzide ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen nifak güçlere karşı tüm imkânsızlıklar ve zorluklara rağmen, aziz milletimizin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, iman ve itikadı ile vatanseverliği ve kahramanlğının sonucu kazanılmış destansı bir zaferdir. Tüm tarihi evreler boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş necip milletimiz, tarihinden aldığı gururu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözleriyle pekiştirerek onun komutasında ki kahraman ordumuzun gücü ve kabiliyetiyle 30 Ağustos tarihinde harikulade bir zafere imza atarak şanlı tarihimize altın harfler ile nakşedilmiştir. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her bir şehidimiz, bu kutsal toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ile necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete irtihal eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.