Asırlık zafer coşkusu Hatay’a çok yakıştı

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü Hatay’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Hatay Valiliği tarafından düzenlenen program Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Hatay Valisi Rahmi Doğan Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenler daha sonra Valilik makamında Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı P. Alb. Tarık Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Antakya Gündüz Caddesi’nde  gerçekleşen askeri geçiş töreni ise renkli görüntülere sahne oldu. Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çeliksoy, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Garnizon Komutanı P. Alb. Tarık Çetin, HBB Bşk. Lütfü Savaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferle sonuçlandırıldığı, her aşamasında vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın milletçe gurur ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ve tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı P. Alb. Tarık Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş resmigeçit töreni öncesi halkı selamladı.

Düzenlenen program askeri ve vatandaşların katıldığı geçit töreni ile son buldu.