Serinyol’daki hassas göreve Tümgeneral atandı

2.Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Serinyol’da bulunan Barış Kalkanı Harekat Bölgesi Komutanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tugay ve tümen seviyesindeki bazı kritik pozisyonlara yeni isimleri getirdi.

Suriye’deki yeni gelişmeler ve olası bir harekât nedeniyle daha da önem kazanan Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı’na getirilen İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan oldu., Ağustos 2020’den beri Malatya’da görev yapan Tümgeneral Selami Arslan’ın yerine yerine Milli Savunma Bakanlığı Muhabere ve Bilgi Sistem Daire Başkanı Tümgeneral Tuncay Altuğ atandı.

İki yıl önce Suriye’nin kuzeyindeki operasyonların koordinasyonu için Hatay Serinyol’da kurulan “Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı” Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı bölgelerinden sorumlu bulunuyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda yaşanan gerilim nedeniyle önemi artan Genelkurmay Başkanlığı Yunanistan-Kıbrıs ve Denizcilik-Havacılık Daire Başkanlığı’na ise Tuğamiral Burak Akçay atandı.

Kararnameye göre; 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Zafer Uğur, Kıbrıs 14. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi.  Tuğgeneral Zafer Uğur, 15 temmuz hain darbe girişimi sırasında, Albay rütbesinde görev yaptığı 2. Ordu Komutanlığı Karargahındaki kalkışmanın ve askerlerin kışladan tahliye edilmesinde önemli çalışmalar yürütmüştü.  

2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığına ise Senegal-Dakar Büyükelçiliği Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Ataşesi Tuğgeneral Levent Sabahattin Güldağ atandı.