‘Asla pes etmeyeceğiz’

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin Hatay’ı teğet geçmesi üzerine yaptığı paylaşımda ‘Asla pes etmeyeceğiz’ dedi.

2020 yılından itibaren Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Hızlı Tren Hattı’nın İslâhiye ilçesinden Hassa ve Kırıkhan ilçelerini bağlayarak Antakya’ya ulaşması konusundaki girişimleri ve çabasıyla Hatay kamuoyunda büyük heyecan yaratan Milletvekili Kaşıkçı, 303 km. uzunluğundaki projeye Hatay’ın dahil edilmemesinin ardından sosyal medyada takipçilerinin hızlı tren resmiyle ‘Hatay’a böyle giriş yapabilecek miyiz sayın vekilim?’ sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.

Mersin ile Antep arasını demir ağlarla ören projenin Hatay’ı da kapsaması için çalışmaya devam edeceğini belirten Milletvekili Kaşıkçı, Hataylılara “Biz projeye inandık. Önce hayal ettik şimdi de gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğiz. Ama asla pes etmeyeceğiz. Hatay’a hızlı tren istiyoruz” cevabını verdi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin detayları şöyle; Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hat olarak planlandı. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre. Projenin tamamlanması ile bu mesafe 295 kilometreye, iki hat arasındaki ulaşım süresi de 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecek. Hattın tamamlanmasıyla birlikte ayrıca Adana-Osmaniye seyahat süresi ise 80 dakikadan 40 dakikaya düşecek. Projenin Toprakkale-Bahçe bölümü 58 kilometre olacak. Bu hat üzerinde; 16 bin 516 metrelik 32 adet tünel, 602 metrelik 6 adet köprü ve viyadük ile birlikte, 30 adet alt ve üst geçit yer alıyor. Hattın 2025 yılında tamamlayıp hizmete açılması planlanıyor.