İskenderun’da Muharrem Ayı iftarı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Muharrem ayı dolayısıyla ilçe protokolünü Alevi Kültürünü Araştırma Derneği temsilcileri ve üyelerini Muharrem Orucu iftarında buluşturdu.

Başkan Tosyalı’nın ev sahipliğinde Doğan Restaurnt’ta düzenlenen yemeğe Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İskenderun İlçe Emniyet Müdür V. Ümit Edremitli, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J.Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Nihad Yenmiş, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aynı sofranın bereketini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ile getiren İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, “Bereketin ve paylaşmanın en güzel ayı oyan Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olmasını ve Muharrem Ayı’nın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temenni ediyorum. Tutulan oruçların kabul, Muharrem Ayı’nın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” derken, Hz . Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle andı.

Davetliler, yapılan duaların ardından ilçe protokolü ile birlikte iftar açtı.