TEKNOFEST, ‘Helphone’yi ‘İSTE’di!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Endüstri Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Three Engineers takımı, TEKNOFEST 2022’de İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının Sosyal İnovasyon kategorisinde yüzlerce takım içerisinden ilk sıralarda yer alarak finalist olmaya hak kazandı.

TEKNOFEST 2022’nin insanların hayatlarını kolaylaştırmaya, yaşam kalitelerini arttırmaya ve insanlığa fayda sağlayacak teknolojik ürünlerin geliştirilmesine katkı sunan İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasında rotasını yeniliğe, teknolojiye ve bilime adayan İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin Three Engineers takımı Helphone projesiyle önemli bir başarıya imza attı.

Yarışmada; akademik danışmanlığını Endüstri Mühendisliği öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şahin’in, takım kaptanlığını Endüstri Mühendisliği öğrencilerinden Mehmet Yiğit Ercan’ın ve araştırmacılığını Hasan Öztürk ve Eren Coşkun’un yaptığı Three Engineers takımı 87 puan ile Rize’deki final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Proje ekibi, projelerinin her aşamasında destek sağlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye ve İSTE Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Gökhan Gündüz’e teşekkürlerini sundu.

 İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, TEKNOFEST’te milli ve yerli teknoloji için verdikleri desteklerden elde ettikleri başarıların mutluluk verici olduğunu belirterek, “Finale giden yolda elde ettiğimiz başarıyı finalde şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz. Tüm yarışmacı takımları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.