Malzemeleri hazırlamayı unutmayın!

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Dr. Polat Kara, içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda yeni Hicri yılın tüm İslam Âlemine ve ülkemize barış, huzur, mutluluk ve esenlik getirmesini diledi.

Muharrem Ayının bereketin, bolluğun ve paylaşmanın adı olduğunu ifade eden Kaymakam Kara, “Muharrem ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha çok gelişmesine ve dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyor; bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı böyle bir mukaddes ayı idrak etmenin sevinç ve maneviyatını gönülden yaşarken, muhterem hemşehrilerimizin ve tüm islâm aleminin “Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayını” içtenlikle kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’a arz-ı niyaz ediyorum” dedi.

Aşure günü pazartesi günü!

Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem Ayı’nın 10’uncu gününe denk gelen 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü Aşure Günü olarak idrak edilecek. Hicret ve Kerbelâ gibi İslam dünyasında önemli anlamlar taşıyan Muharrem Ayı’nın 10. Gününde birçok evin mutfağında aşure pişecek, dost ve akrabalarla paylaşılacak.