‘İskenderun’da çöp kokusundan rahatsız oluyoruz’

Söz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şehmus Aslan’ın ‘İskenderun Kokuyor’ başlığıyla yetkililere seslendiği mahalleleri saran çöp kokusu sorunu ile ilgili köşe yazısını desteleyen bir açıklama da İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara’dan geldi.  ‘İskenderun’da çöp kokusundan rahatsız oluyoruz’ diyerek, son günlerde İsmet İnönü, Şekere, Mustafa Kemal, Numune Mahalleleri olmak üzere civar birçok mahalle, Şahin Tepesi ile siteleri de yakından ilgilendiren soruna dikkat çeken Kara, milletvekilleri, belediye başkanları ve mülki idare amirlerini halk sağlığı açısından önem arzeden soruna çözüm üretme konusunda da işbirliğine davet etti.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara’nın açıkaması şöyle, “Son günlerde İsmet İnönü, Şekere, Mustafa Kemal, Numune Mahalleleri olmak üzere civar  birçok mahalleyi, Şahin Tepesi ile siteleri de yakından ilgilendiren ağır, genzi yakan, rahatsız edici çöp kokusu halkın yoğun ve haklı şikayetlerini konu almaktadır. Sorun özellikle halk sağlığı açısından önemli olup söz konusu mahalle muhtarlarının da girişimleriyle çözülmeye çalışılmakta, gerekli istişareler yapılmaktadır.

Ancak bu konuda ivedi bir şekilde işbirliğine ve dayanışmaya  ihtiyaç vardır, ilimizin siyasi parti ayırt etmeksizin  saygıdeğer milletvekilleri, belediye başkanları, mülki idare amirleri yılın belirli dönemlerinde yaşadığımız bu soruna kalıcı bir çözüm üretme konusunda işbirliği yapmalıdır.

Tekrar ifade ediyoruz ki anayasanın 56. maddesi;  ‘’Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu,  Çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir ‘’ ilkesinden hareketle yaşam alanlarımızı yakından ilgilendiren sağlık Çevre sorunun çözülmesini bir an önce istiyoruz.”