İSTE, TEKNOFEST’i uçuruyor!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin 2 takımı dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarında finalist olmaya hak kazandı.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest’2022’nin Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına BALAMİR ve AYBAR Sabit Kanat İHA olmak üzere 2 takım halinde başvuran İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun 2 takımı, yarışma sonuçlarına göre, sabit kanat kategorisinde yüzlerce takım içerisinden ilk sıralarda yer alarak finalist derecesini alarak büyük bir başarıya imza attı.

Teknofest 2022 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmada; Akademik Danışmanlığını İskenderun MYO Müdürü Öğr. Gör. Hakan Kalpakçıoğlu’nun, takım kaptanlığını Eray Sarıca’nın yaptığı Aybar İHA takımı 86 puan ile ve Danışmanlığını İskenderun MYO İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Öğr. Gör. Osman Kümük’ün, takım kaptanlığını Muhammed Esen’in yaptığı Balamir İHa takımı 86,67 puan ile Afyonkarahisar’daki final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Önceki yıllarda çeşitli kategorilerde dereceler alarak önemli başarılar elde eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları bu yıl da iddialı projeler ile TEKNOFEST’e katılmalarına projelerinin her aşamasında destek sunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkürlerini sundu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, elde edilen başarıyı değerlendirirken, “İSTE olarak TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda büyük bir başarı ivmesi yakaladık. Yerli ve Milli teknoloji hamlesine katkı sunabiliyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Takımlarımızı tebrik ediyor ve değerlendirme süreçleri devam eden diğer takımlarımıza da başarılar diliyorum. 9- 14 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da görüşmek üzere” ifadelerine yer verdi.