Hatay’da kurtuluş coşkusu!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son emaneti Hatay’ın Anavatana katılışının 83. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen çelenk sunma törenine katılımın az olması gözlerden kaçmadı.

Hatay Valiliği tarafından organize edilen törende Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Jandarma Ulaştırma Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar yer aldı.

Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulması ile başladı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Doğan 23 Temmuz mesajını okudu.

Tören Vali Doğan’ın Anıt Şeref Defteri’ni imzalaması ile sona erdi. Anıttaki törenin ardından Vali Doğan ve protokol üyeleri Antakya Şehitliği’ni ziyaret etti. Aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılmasının ardından, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından dua edildi.

Bir cevap yazın