İşte Hatay’ın kurtuluşu, işte aklın mücadelesi!

Hatay Valiliği,  Hatay’ın Anavatana Katılışının 83. Yıldönümü dolayısıyla özel olarak hazırladığı videoda, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz” dediği Hatay’ın kurtuluş mücadelesini gözler önüne serdi.

Her karesinde Atatürk’ün ‘Şahsi meselem’ diyerek sahiplendiği ve  Anavatana katmak uğruna v erdiği mücadele, inanılmış bir dava ve bu davaya gönül verenlere tanıklık edeceğiniz kısa filmde, şan ve şerefle dolu mücadele, “23 Temmuz hakkedilmiş bir zafer, Atatürk ve Kuvayı milliye komutanı Tayfur Sökmen, davasına inananlar, halkın desteği, aklın mücadelesi, inanç ve gayret, yekvücut olunarak kazanılmış diplomatik bir zafer…” ifadeleriyle tarif edildi.

HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 83. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

Tarih 23 Temmuz 2022
Saat 10.00
Yer Çelenk Sunma Töreni–Cumhuriyet Alanı     
 Program Akışı  
Çelenklerin sunulması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile Bayrağın  göndere çekilmesi  Sayın Valimiz Rahmi DOĞAN tarafından Anıt Şeref Defterinin imzalanması ile şehitlik programına geçilecektir.
 
Saat 10.30
Program : Şehitlik Ziyareti
Yer Antakya Şehitliği 
  Program Akışı   
-Şehitliğin ziyaret edilmesi ve dua okunması.  
   
Saat 11.00
Program Yeniden İşlevlendirme Sürdürülebilir Mimari Dönüşüm İçin   Perspektifler ve Stratejiler Kolokyumu Eski Yapılar, Yeni     Kullanımlar Sergisi
Yer      11.00-11.20     11.20-11.45  Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi  
Program Akışı
Tematik Sunumu ve Açılış Konuşmaları Dç. Dr. Mert Nezih RİFAİOĞLU (İSTE Mimarlık Fak. Mimarlık Bölüm Bşk.) Dr. Fokke GERRİTSEN (Hollanda Araştırma Enstitüsü Direktörü) Sn. Rahmi DOĞAN (Hatay Valisi)  Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar Sergisi Açılışı ve Kokteyli
Saat 18.30
Program MSB Mehteran Birlik Komutanlığı Gösterisi 
Yer Eski Belediye Taş Bina Önü  
Saat 19.00
Program Piyano ve Keman Dinletisi 
Yer (Hatay Gastronomi Evi)
Saat 20.30
Program : Volkan KONAK Konseri
Yer EXPO Amfi Tiyatro Alanı (Büyükşehir Belediye Başkanlığı)

Bir cevap yazın