Nice 83 yıllara Hatay!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emaneti serhat şehrimiz Hatay’ın anavatana katılışının 83’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında, dünyanın en uzun künefesi unvanıyla 83 metre uzunluğunda künefe yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Antakya Expo Alanı’nda düzenlenen etkinlikte, ustalar 83 metrelik künefeyi pişirmek için ocak başına geçti.

Künefe için 800 kilogram çiğ kadayıf, 600 kilogram peynir, 400 kilogram şeker, 400 kilogram tereyağı, 50 kilogram Antep fıstığı kullanıldı.

Expo Alanı’nda sergilenen 83 metrelik künefenin ilk şerbetini, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş döktü. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte daha sonra vatandaşlara dağıtılan künefe kısa sürede tükendi.

220 çocuk için düzenlenen sünnet düğünü ile başlayan kutlamalar, Antakya EXPO Alanı’ndaki folklor gecesi ile devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Hatay’ın anavatana katılışının yıl dönümü dolayısıyla etkinliklerin 4 gün süreceğini belirterek, “23 Temmuz 1939 yılı Ata toprağımıza kavuşma günüdür. Her yıl künefeyi bir metre arttırarak bu yıl 83 metre uzunluğunda künefe yaptık” dedi.

Bir cevap yazın