Şehitlikte duygu yüklü bayramlaşma

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Sn. Dr. Polat Kara, ilçe protokolü, şehit aileleri ve yakınları ile birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla Şehitliği ziyaret etti.

Duygu dolu anların yaşandığı şehitlikteki törene Kapymakam Polat ve Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in yanısıra mülki amirler, siyasi ve askeri erkan ile birlikte bölge milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

İskenderun Şehitliği’nde gerçekleştirilen törende Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dualar edildi.

İskenderun İlçe Müftü Vekili Reşit Yıldız’ın eşliğinde ülkemizin ve milletimizin bekası ve rütbelerin en üstünü olarak addedilen “şehitlik” mertebesine erişen tüm aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kur’anı Kerim tilaveti okundu.

Kaymakam Dr. Polat Kara ve ilçe protokolü, daha sonra şehit kabirlerini ziyaret ederek, baş uçlarına karanfil bırakmaları ve şehit ve gazi ailelerinin acılarını paylaştı.

Bir cevap yazın