AIPH’den Hatay EXPO’ya ödül

EXPO 2021 Hatay organizasyonuna destek vererek kendi bahçe ve etkinlikleri ile alanları renklendiren ülke ve şehirlerin temsilcilerinin ödüllendirildiği  Uluslararası Organizasyon Ödül Töreni Antakya EXPO alanında yapıldı. Çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu törende Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği(AIPH) Başkanı Leonardo Capitanio, EXPO 2021 Hatay organizasyonunun başarısından duydukları memnuniyeti dile getirirken,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a EXPO Başarı Ödülü sundu.

Törende EXPO 2021 Hatay’ın başarı öyküsünü anlatan Başkan Savaş, Hatay’ın MÖ. ilk gayrı resmi olimpiyatların yapıldığı yer olduğuna dikkat çekerek, kentin “ilk”leri ve “en”lerini dünyanın her yerinden gelen konuklarla paylaştı.

Hatay’ın 12 yıldır Suriye’deki karmaşıklıkların olumsuz etkileriyle yaşamasına rağmen huzur, sevgi, kardeşlik ve barıştan ödün vermediğinin altını çizen Savaş, böyle bir şehrin büyükşehir belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, şehre layık olmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Organizasyonun Hatay’a kazandırılmasında ve gerçekleşmesinde  paydaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Savaş, “Biz Hatay’ın güzelliklerini paylaşmak istedik. Hatay’ı kalkındırmak istedik. Savaşın gölgesinde, en zor günlerde bile umut aşılamayı tercih ettik. Bu nedenle buradayız. Biz EXPO’yu yaparken Hatay’ın tarımını, ticaretini, turizmini, huzurunu ve refahını düşündük. Zorlukların karşısında yılmadık çünkü hedefe kilitlenmiştik. Başarmak zorundaydık. ‘EXPO’yu alamazsınız’ dediklerinde aldık. ‘Yapamazsınız, başlayamazsınız’ dediklerinde yaptık ve başladık. ‘Açamazsınız’ dediklerinde açtık. ‘Sonuçlandıramazsınız’ dediklerinde sonuçlandırdık. ‘Başaramazsınız, kimse gelmez’ dediklerinde; ‘Siz gelmeseniz de olur ama Hatay halkı, Türkiye ve dünyanın her yerinden insan gelir ve bu şahane eseri görür’ dedik. Ve alanlarımızı 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti” dedi.Başkan Savaş, konuşmasını “20 yıl kurtuluş mücadelesi vermiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne en son emanet ettiği şehir olan serhat şehrinin yöneticileri olarak durmadan yorulmadan çalışmaya mecburuz” diye tamamladı.

AIPHBaşkanı Leonardo Capitanio, EXPO 2021 Hatay için emek verenlerin dünyadaki her şeyi olumsuz yönde etkileyen pandemiye ve Hatay sınırındaki savaşa rağmen asla vazgeçmediğini ve bu mücadelenin takdiri hak ettiğini ifade etti. Tüm dünyada bitki endüstrisinin hızla geliştiğine dikkat çeken Capitanio, Hatay’ın da bu endüstri içerisindeki yerini almaya başladığını ifade etti. Capitanio konuşmasında organizasyonun gelecek nesillerin yeşile verdiği değeri arttıracağına vurgu yaptı.

Kentin medeniyet zenginliğini her dilden seslendirdiği şarkılarla tüm dünyaya gösteren Medeniyetler Korosu konseriyle taçlanan törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, AİPH(Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) Başkanı Leonardo Capitanio, AİPH Uluslararası İlişkiler Direktörü Treve Evans, AİPH Türkiye Direktörü İsmail Yılmaz, EXPO alanlarında bahçeler kurarak EXPO 2021 Hatay organizasyonuna destek veren belediyelerin yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Bir cevap yazın