Hatay Emniyeti’nden bayram öncesi önemli uyarı!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları özellikle sahte para ve dolandırıcılık gibi konularda bilgilendirdi.

Kamuya açık alanlar, işyerleri, kamu kurum ve kuruluşları, nikah salonları; belediye personelleri, esnaflar, çalışanlar, üniversite öğrencileri ve vatandaşlara Kurban Bayramı öncesi dolandırıcılık ve sahte para, KADES, 112 Çağrı Hattı ve hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirler ve olay yerinin muhafaza edilmesi konularında bilgilendirme yapan ekipler, ayrıca UYUMA, KADES uygulamaları ve SİBERAY projelerinin tanıtımı yapılarak, broşür dağıttı.

Özellikle kurban pazarlarında yaşanan sahte para dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyaran ekipler, sahte paranın nasıl anlaşılacağını sahte ve gerçek banknotlar üzerinde göstererek bilgilendirdi.

Ekipler,  vatandaşların Kurban Bayramını huzur içerisinde geçirmesi için Kurban pazarları, kurban kesim yerleri ve halka açık tüm alanlarda Kurban Bayramına yönelik güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirmelere devam edeceklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın