Ümit Özdağ, Hatay’da konuştu!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzin’deki bekleyişlerinin ardından, Hatay Valiliği’nin giriş engelini kaldırmasıyla beraberinde partililerin bulunduğu otobüslerle Zafer Partisi Hatay İl Başkanlığı binası önüne gelerek, basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin sınır güvenliğinin olmadığını öne süren Özdağ, “Anadolu Kalesi” projesiyle sığınmacı ve kaçakların vatanlarına dönmesini ve yenilerinin gelmemesini sağlayacaklarını belirterek, “Ottowa Sözleşmesi’nden çekileceğiz. Bakın Ottowa Sözleşmesi’ni kabul eden birçok ülke var ama bu ülkelerin hiçbirisi Türkiye gibi bir geçiş ülkesi değil. Üç kıtanın birleştiği yer olan Anadolu sadece şimdi değil binlerce seneden beri bir geçiş coğrafyasıdır. Bu coğrafyayı savunamazsanız yıkılırsınız. Anadolu’da Türk milletinden daha uzun bir süre devletle varlığını koruyan tarih boyunca hiçbir millet olmamıştır. Çünkü bu coğrafyada sürekli büyük kavimler göçü gerçekleşmiş ve devletler zayıflayarak yıkılmıştır. Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğiz, veremeyiz. Bunun için nasıl Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan, İsrail ve birçok ülke Ottawa sözleşmesine imza atmadıysa biz de atılan bu sorumsuz imzayı geri çekeceğiz” dedi.

Sembolik olarak anti-personel mayınını andıran bir oto yedek parçasını sınıra gömmek için Hataya geldiklerini söyleyen Özdağ, Elimizdeki bir eski oto yedek parçasıydı. Anti-personel mayın biraz daha küçük olur ama hayret verici bir şekilde, İçişleri Bakanından, Hatay Valisine kadar insanlara ayağa kalktılar. Sınırda birlikler vaziyet almışlar. Arkadaşlar, hayırdır? Siz Hatay’ı Adana tarafından savunmayacaksınız, savunacaksanız Suriye tarafından savunun” dedi.

Özdağ, konuşmasının sonunda Hataylılara seslenerek, “Söz veriyorum, 2023 Haziranından itibaren Suriyeli misafirlerimiz vatanlarına geri dönmeye başlayacaklar. Hatay’da Suriyelileri ancak turist olarak göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın