Selçuk Özdağ uyardı!

Medyayı susturma, özgürlük alanını daraltma adına bir çok düzenleme yapıldığına dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Şimdi hazırlanan dezenformasyon yasası, daha önce çıkartmış oldukları yasaların bir bütünü halinde. Radyo Televizyon Üst Kurulu, televizyonların ve radyoların;  Basın İlan Kurumu ise yaygın ve yerel medyanın üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor” dedi.

‘Özgürlük alanı daraltılıyor’

AKP’de genel başkan yardımcılığı ve üç dönem milletvekilliği yapan, daha sonra partisinden ayrılıp Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi’nin (GP) kurucuları arasında yer alan Selçuk Özdağ, medyanın özgürlük alanının da çıkarılmak istenen yasa ile tamamen daraltılacağını, buna fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

‘Nefret dili kullanılıyor’

Türkiye’nin son dönemde ‘kişi endeksli bir devlet’ haline geldiğini savunan Selçuk Özdağ, iktidarı, seçim öncesi toplumu nefret, hakaret ve iftira diliyle korkutmaya çalışmakla suçladı. Özdağ, bu yasayla, “Milleti sindirmek istiyorlar” dedi.

‘Keyfiliklerin önüne geçemeyin’

Selçuk Özdağ: “Basın Kanununda yapılmak istenen değişikliğin görüşülmesi sırasında Yargıtay’dan bir üyenin gelip yapılmak istenen düzenlemeyi anlatması istendi. Yargıtay üyesi hâkim, ‘Böyle bir yasa çıkarsa yargıda karmaşa olur. Keyfiliklerin önüne geçemeyiz’ dedi. Bunun üzerine Cumhur İttifakı’ndan hukukçu bir milletvekili de ‘Siz siyaset yapıyorsunuz’ cevabı verdi. Seçim öncesi Basın Yasasında değişiklik yapmak istemeleri dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

‘Yerel medya kapanır’

Bugüne kadar medyayı susturma ve özgürlük alanını daraltma adına birçok düzenleme yapıldığını ifade eden Özdağ, “Kanun teklifinin 29. Maddesi özellikle basın için elma şekeri içerisindeki bir zehir! Bu madde ile bırakın bir gazeteciyi, sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan bir kişi dahi gözaltına alınabilir. 1-3 yıl arasında hapis cezası verilebilir. Bu haliyle kanunlaşırsa yerel medyanın yüzde 80’i kapanır. Bu yasayla resmi ilanları azaltılıyor. Bu çok ciddi bir operasyon” uyarısı yaptı.

‘Önemli tartışmalar çıkabilir’

Selçuk Özdağ, açıklamasının devamında “Maddedeki ifadeler ‘soyut’ ve ‘muğlaklık’ ifade ediyor. O nedenle teklifin görüşüldüğü Adalet Komisyonu toplantısına davet edilen Yargıtay üyesi İhsan Baştürk, ‘kurum görüşü’ diye 29. Maddeye karşı çıktı: “Kamu düzeni’ ifadesinin; ‘kamu düzeni’ kavramı, ‘ülkenin iç ve dış güvenliği’ kavramı, ‘kamu barışını bozma’ kavramı; bunların içeriğinin belirlenmesinin yargı erki tarafından uygulanmasında önemli tartışmalar çıkarabileceğini tahmin etmek hiç de güç değildir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın