HBB Meclisi’nde ‘Olağanüstü’ 2 karar!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayında gerçekleşen ikinci olağanüstü toplantısında biri Fransız Kalkınma Ajansı(AFD) tarafından karşılanacak hibe, diğeri Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı(JICA)’nca karşılanacak kredi revizesini içeren iki gündem maddesi görüşüldü.

Meclis üyeleri, Dörtyol İçme Suyu Şebekesi İnşaatı’nda kullanılacak ve finansmanı Fransız Kalkınma Ajansı(AFD) tarafından karşılanacak 11 milyon 500 bin avroluk hibe için HBB Başkanı Lütfü Savaş’a imza yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul ederken, Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı(JICA) tarafından karşılanan yaklaşık 480 milyon liralık kredi kullanımına ilişkin Lütfü Savaş’a yetki verilmesi talebi ise Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret vermesiyle oy çokluğuyla reddedildi.

HBB Başkan Vekili Fedai Yücedal yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda bazı meclis üyeleri, Dörtyol içme suyu projesinde kullanılacak hibenin diğer ilçelerin altyapısında da kullanılmasını ve bunun için projeye ek yapılmasını talep etti.

HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat ise bu talebin mümkün olmadığını belirterek, ancak hibeden arta kalan bir miktar olursa bunu diğer ilçelerin hizmetinde kullanabileceklerini ifade etti.

İkbal Polat, konunun nisan ayı meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandığını ve fiyat artışları nedeniyle İller Bankası’nın revize istediğini açıklamasına rağmen, gündemin ikinci maddesi oy çokluğuyla red edildi.

Bir cevap yazın