Cilvegözü için gözler 9 Temmuz’da!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, beraberindeki heyetle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısını ziyaret ederek, İdlib’te incelemelerde bulundu.

Şahin ve beraberindekiler ilk olarak, Keyf Yahmul Zirai Araştırma Merkezi ve Recep Tayyip Erdoğan Yerleşkesini gezerek, bölgede yapılan briket evlerde barınan Suriyeli ailelere misafir oldu. Daha sonra bölgede Türk Kızılay tarafından inşa edilen yetimhaneleri de ziyaret eden yetkililere Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Hatay Valisi Rahmi Doğan ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, briket evlerin İdlib’te yeni bir hayatı ve başlangıcını tetiklediğini belirterek, sınırdaki güvenli bölgede hedeflerinin 100 bin briket ev olduğunu söyledi.

Suriye’de insanların zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak onları yalnız bırakmadıklarını ve İdlib’te yürüttükleri en büyük faaliyetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla briket evlerin yapımı olduğu vurgulayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “9 Temmuz itibarıyla bu kapı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde insani yardım kapısı olup olmama konusu tekrar gündeme gelecek. Beklentimiz bu kapının açık tutulması. Yoksa orada yaşayan 3 milyon 750 bin insanın çıkabileceği, gidebileceği başka bir kapı yok. Biz bütün teşkilatımızla var gücümüzle ve imkanlarımız ölçüsünde karşıda yapılması gerekenleri yapıyoruz” derken, Cilvegözü Sınır Kapısı’nın Suriyelilerin ülkelerinden çıkışları konusunda önemine değindi.

Bir cevap yazın