Atatürk’ün sevdiği şarkılar EXPO’dan yankılandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Antakya Medeniyetler Korosu’nun EXPO 2021 Hatay etkinlikleri kapsamında bir araya geldiği Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar konseri ayakta alkışlandı.

EXPO’21 Hatay’ın resmi katılımcılarından olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Günleri kapsamında  EXPO Fuar Alanı’nda düzenlediği konser dinleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Senfonik konserde Vardar Ovası, Bülbül Kasidesi, Doğma Güneş Doğma, Antalya Kültür Merkezi Sanat Danışmanı Tenor Erdican Aybaş, Aygız ve Çökertme adlı şarkıları söylediği konser sonunda konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Hayzaran, 2007 yılında kurulan, 2012 yılında Nobel Barış ödülüne aday gösterilen ve 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülüne layık görülen Medeniyetler Korosu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası üyelerine teşekkür etti. Almanya’da bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selam ve sevgilerini ileten Hayzaran daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Okan Yavuz’a ve orkestra şefine çiçek hediye etti.

Birlik ve beraberliğin simgesi, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim şahsi meselem” dediği Hatay’da olmaktan ve EXPO’21 Hatay’a kültürel anlamda katkı sunmaktan onur duyduklarını dile getiren Yavuz, “Hatay ve Antalya için gece gündüz çalışan başkanlarımız Lütfü Savaş ve Muhittin Böcek’e şükranlarımızı sunuyoruz. Bu güzel projede emeği geçen EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Musa Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum, muhteşem bir proje” diyerek EXPO alanlarını gezmeye doyamadıklarını söyledi.

Seyircilerin de şarkılara eşlik etmesiyle renklenen konser biterken hep bir ağızdan Bir Başkadır Benim Memleketim ve İzmir Marşı söylendi ve sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bir cevap yazın