Kiel Haftası’nın şeref konuğu; Hatay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Kiel’de düzenlenen Kiel Haftası etkinliklerinin ve üç kez dünya şampiyonu olan güreşçi Frank Staebler’in jübile maçının şeref konuğu oldu.

Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Kiel’in her yıl haziran ayında ‘Bir Arada Yaşama Festivali’ olarak düzenlediği ‘Kiel Haftası’ etkinliklerine Kiel Belediye Başkanı Ulf Kamfer’in davetlisi olarak katılan Savaş, ‘Kardeş şehir ile iyi ilişkilerimizi ticari, sosyal ve kültürel açıdan daha ileri noktalara taşıma kararlılığımızı not ettik’ diyerek Kiel ve Hatay arasındaki dostluğu pekiştirdiklerini belirtti.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Laloviç ve Dünya Hakem Komite Başkanı Antonio Silvestri’nin daveti ile Ludwigburg’a giden Savaş, üç kez dünya şampiyonu olan güreşçi Frank Staebler’in son maçının şeref konuğu oldu.

Guinnes Rekorlar Kitabına giren Stäbler, “Sporumuzun ne kadar eşsiz güzellikte olduğunu havalı bir etkinlikle göstermek benim için önemliydi” dediği organizasyonda Olimpiyat şampiyonu İranlı Mohammadreza Geraei ile güreşerek muhteşem bir müsabakaya imza attı.

Dünyaca ünlü güreşçilerin katıldığı, Ludwigburg MHP Arena’da düzenlenen “Son Dövüş” etkinliğinde Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da eşlik etti.

Staebler, 5 bini “Ukrayna için Sporculara” olmak üzere, organizasyonun gelirden sosyal amaçlara 10 bin Euro bağışlamak istiyor. Staebler, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştan sonra Doğu Avrupa ülkesinden sporcuları destekleyen kulübün elçilerinden biri

Bir cevap yazın