YKS’nin ilk oturumu tamamlandı

Hatay’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) adaylar ter döktü. İl merkezinde olduğu gibi İskenderun’da da adaylar, aileleriyle sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okulların önüne geldi.

Sınav merkezlerine gelen adaylar, kapıdaki görevliler tarafından kimlik ve sınav giriş kontrolü yapılmasının ardından içeri alındı. Bir aday, kapıların kapanmasına saniyeler kala okula yetişti. Aileler ise çocuklarını okul dışında bekleyerek, bol bol dua etti.

Adaylar, 10.15’te başlayan oturumda 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakika boyunca üniversite kapısını aralamak için yarıştı. İki yıl aradan sonra sınava ilk kez maskesiz giren adaylar yarın gerçekleşecek ikinci oturumda Alan Yeterlilik Testleri’ne 160 soru için 180 dakika boyunca ter dökecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi için 80 soruya 120 dakika verilecek.Sınav yarın saat 15.45’te yapılacak.

Bu sene üniversiteye girişte baraj puanı uygulaması kaldırıldı.İlk oturum olan TYT’nin süresi 30 dakika artırılarak 135’ten 165 dakikaya çıkarıldı.

Bir cevap yazın