Hatay’da rüzgar Kore’den esiyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi destekleriyle gerçekleşen “Kore Kültür Haftası” Akdeniz’de Kore Rüzgarı etkinliğinin açılışında Kore Mutfağı Uzmanı Kim Tae Yong, K-Food workshopu ile katılımcılara görsel bir lezzet şöleni sundu.

Antakya EXPO Alanı Gastronomi Akademisi Mutfak Salonu’nda düzenlenen K-Food Workshop ve K-Beauty gösteri etkinliğinde, Kore Cumhuriyeti yemek kültürünün saray lezzetlerinden ‘Sinseollo’ yapımını anlatan Kim Tae Yong, özel sofraların lezzeti olan ve ‘ağzı şenlendiren’ anlamına gelen yemeğin yapımının bir günden fazla sürdüğünü, Hatay’da ise yapımını 1 saate sıkıştırdıklarını söyledi.

EXPO Hatay’da, “Kore Kültür Haftası” etkinlikleri başladı. Kore Mutfağı Uzmanı Kim Tae Yong, Gastronomi Akademisi Mutfak Salonu’nda Kore Cumhuriyeti yemek kültürünü içeren “K-Food” gösterisi sundu. ( Mehmet Bayrak – Anadolu Ajansı )

Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve Hatay’ı çok beğendiğini dile getiren Koreli uzman aşçının sıralamaya ve sunumuna da büyük önem verdiği yemeğin tadımını EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar ve davetliler yaptı.

17 Haziran’a kadar sürecek ve hafta boyunca ok gösterisi, Tuho oyunu, Beona çevirme, Kendama çevirme, Jegi-chagi, Kore geleneksel çalgı deneyimi ve el sanatı etkinlikleri düzenlenecek olan Kore Kültür Haftası etkinliklerinin sonunda Koreli müzik grubu Ciipher, K-Pop konseri verecek.

Bir cevap yazın