Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı doğaseverleri ağırladı

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Amanos dağları Erzin Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı’nda düzenlenen gezi, gözlem ve fotosafari etkinliğine katıldı.

Erzin ve Dörtyol ilçeleri Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde bulunan Amanos dağları “Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ile Hatay Tabiatı Koruma Derneği (TAKODER) tarafından düzenlenen gezi ve gözlem etkinliğine Hatay İl.Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı da katıldı.

Etkinliğe katılan vatandaşlara Tim Komutanlığı tanıtılarak, Jandarmanın Çevre, Doğa ve Hayvanlara yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verildi ve yaklaşık 50 vatandaşa HAYDİ mobil aplikasyonu indirildi.

Amanos Dağları gibi eşsiz coğrafyanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte TAKODER Bilim Kurulu üyesi Doç.Dr. Yelda Büyükaşık Güzel tarafından katılımcılara bölgenin bitki türleri hakkında da bilgiler verildi.

Bir cevap yazın