İSTE’li Denizciler rotayı geleceğe çevirdi!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını uzak yol vardiya zabitleri olarak düzenlenen mezuniyet töreniyle geleceğe uğurladı.

İSTE Merkez Yerleşkesi’nde düzenlenen 2021- 2022 Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi mezuniyet törenine İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İTSO Başkan Yardımcısı Müfit Tennioğlu, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Canca, denizcilik sektörünün önde gelen isimleri, İSTE akademik ve idari personeli ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi bandosunun izleyicilerin büyük alkışları ile salona girişiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İnce Denizcilik Teknik Müdürü ve GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Canca ile Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’nun “Denizcilik sektörüne hoş geldiniz” dedikleri çiçeği burnunda mezunları tebrik etmesiyle devam etti.

Törende İSTE Denizcilik Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Barış Hazar, ilk uzak yol vardiya zabitlerini mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İSTE Rektör Yardımcısı ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Eken, denizcilik mesleğine hevesle adım atan ilk öğrencilerini Uzak Yol Vardiya Zabiti olarak uğurlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “İSTE, donanımlı ve dinamik akademik kadrosu, teknolojik ve denizcilik öğrenimi destekleyen altyapısıyla, üniversitemizin öğrenci odaklı ve sektör işbirliğini temel alan eğitim öğretim hedeflerine uygun olarak mesleğinde yetkin denizciler yetiştirmektedir. Bugün burada beyaz üniformalarıyla karşınızda duran bu genç denizcilerin, dünya sularında ülkemizi ve bizleri temsil etmesinden gurur duyacağız” derken, ailelerine özverileri için de teşekkür etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de, okullarının adını taşıdığı Barbaros Hayrettin’in yolunun öğrencilerini de yolunuz olacağını belirterek, “Sevgili aileler, evlatlarınızı bugüne kadar desteklediniz, yanlarında oldunuz. Bugün üniversitemizin gönül elçilerini, İSTE’nin ülkemizde ve dünyadaki temsilcilerini uğurluyoruz. Böyle öğrenciler yetiştirmenin haklı onuru ve gururunu yaşamak hepinizin hakkıdır. Denizcilik sektörünün önemi aşikârdır. Bizler bu önemin bilinciyle Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin en nitelikli ve donanımlı hale gelmesi için çalışıyoruz. Adını taşıdığınız Barbaros Hayrettin’in yolu yolunuz olacaktır. Tarihte denizciliğe yön veren bu önemli ismin bilinciyle hareket edeceğinize inanıyorum Barbaros’un torunları, İSTE’yi yüceltin, daima ileri taşıyın. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

Törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Törende Bayrak ve Flama devir teslim töreninin ardından mezun öğrencilere plaket ve diploma, mezuniyet töreninde emeği geçen sektör paydaşlarına da plaket takdim edildi. İSTE’nin ilk Uzak Yol Vardiya Zabitleri Denizcilik Yemini ettikten sonra, şapka attı. Törenin ardından protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler mezuniyet kokteyline katıldı.

Bir cevap yazın