DEVA Partisi İskenderun’a ‘Güven’ verdi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla, şölen havasında gerçekleşen İskenderun 1. Olağan İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Güven Gündüz yeniden göreve getirildi.

Salona sığmayan bir coşkuyla, oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen kongre öncesi Genel Başkan Babacan, pazarda ve sokakta vatandaşla ve esnafla bir araya gelerek, artan fiyatlar karşısında yaşanan sıkıntıyı birebir halktan dinledi.

Ramada Otel’de düzenlenen ve DEVA Partisi Genel Merkez Kurul Üyeleri, Hatay il ve ilçe teşkilatlarının yanısıra İskenderun’daki siyasi parti ilçe başkanları, STK ve oda temsilcileri, vatandaşlar ve partililerin katıldığı kongrede konuşması gençler tarafından sık sık ‘Türkiye’nin devası Ali Babacan’ sloganlarıyla kesilen Babacan, “ Gençler, siz önden yürüyorsunuz, biz peşinizden geliyoruz. Yeter ki; siz yürüyün. Umudumuz sizlersiniz. Bu ülkeyi sizler ayağa kaldıracaksınız” dedi.

Damlalar sele dönüşecek!

DEVA Partisi’nin devaya susamış ülke topraklarına hızla yayıldığını söyleyen Ali Babacan, “Partimizin gücünü Türkiye’nin her yerinde görüyorum ve yüreğimde hissediyorum. Damlalar sel oluyor, bu sel bütün barajları yıkıp geçecek. Bunu hep beraber göreceğiz. Türkiye’yi ayağa kaldıracak kadroların sizler olduğunu biliyorum. Tam demokrasi hikâyesini sizlerle birlikte yazacağız, nice başarıların altına birlikte imza atacağız. Hep beraber Türkiye’ye deva olacağız. Ülkeyi hukukla biz buluşturacağız, ülkeye güveni biz getireceğiz, bu krizlerin pençesinden biz kurtaracağız, özgür ve zengin bir ülke olacağız” dedi.

Türkiye’de ilk defa çevre ve iklim değişikliği konusundaki eylem planını DEVA Partisi’nin açıkladığını anımsatan Babacan, “Pek çok şehirden gelen arkadaşlarımızın katılımıyla beraber dünyamızı ve ülkemizi iklim değişikliğine karşı nasıl koruyacağımızı madde madde anlattık. Çünkü bizim yeşil çizgilerimiz var. En kalın yeşil çizgimiz de; nesiller arası adalet. Biz bu dünyayı, doğayı, çevreyi korumanın sonraki nesiller için ve gençler için asli sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

Hekimler göçü yaşanıyor!

Türkiye’nin çok boyutlu bir krizin ortasında olduğunu anlatan Babacan, “Ülkede yaşanan acı tabloyu çözmenin sorumluluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Çoklu organ yetmezliği gibi ülkemiz hastalarda olan çok boyutlu bir krizin ortasında. Ekonomi krizde, hukuk – adalet krizde, eğitim krizde, dış politika krizde.. Her alanda kriz yaşıyoruz. Maalesef artık sağlıkta krizde. Sağlık sistemi çöküyor. Randevu alınamıyor, ilaçlar bulunamıyor, tıbbı malzeme bulamıyor vatandaşlarımız. Yüzlerce ilaç raflarda yok. Yokluk ülkesi olduk. Ülke resmen hekimler göçü veriyor. Doktorlarımız çekip gidiyor bu ülkeden. Devlet hastanelerinden hekimler sürekli istifa ediyor. Sebebi sadece ve sadece iş bilmezlik. Hekimlere ‘Giderlerse gitsinler’ diyorlar ya. Böyle kolay olabilir mi bu iş! Her ay yüzlerce hekim yurtdışına gidiyor. Biz kapıyı gösterirken, diğer ülkeler gelin diyorlar. Birkaç yıla kadar, ülkede ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız. Söz konusu olan can. Bir iktidar, kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz iş gücümüzü kendi elleriyle diğer ülkelere kolay kolay vermez, veremez. Sağlıktaki krizi görüyoruz. İnsanca yaşam imkânı tanıyacağız.  Biz doktoruyla, hemşiresiyle, eczacısıyla, teknisyeniyle tüm sağlık çalışanlarının yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. 84 milyon insanın hayatı en önemli gündem maddemiz. 9 eylem planı açıkladık çevre yönetiminden, afet yönetimine, şehircilikten, yargı reformunu da açıklayacağız. Ardından sağlık ve gençlik eylem planları gelecek. Bunlar Türkiye’de bir ilk. 20 tane eylem planı açıklayacağız. Yapacaklarımızı açıklıyoruz” dedi.

Ülke, Survivor setine döndü

İskenderun’da pazar yerinde yaptığı gezide vatandaşların ‘Kurtarın bizi’ diye haykırdığını anlatan Babacan, “Pazarda bir emeklimiz ‘Eskiden 150 liraya bütün buzdolabını dolduruyordum, aldıklarımı dolapta koyacak yer bulamıyordum. Şimdi, aynı parayla iki torbayı zor dolduruyorum” dedi. Ülke Survivor setine döndü. Millet hayatta kalmak için çalışıyor. Her şey ateş pahası. Rakamları ayarlama enstitüsü dediğimiz TÜİK 12 aylık enflasyon yüzde 73,5 olarak açıkladı. Yahu 10 yaşındaki çocuk bile enflasyonun ne olduğunu biliyor. Siz ne açıklıyorsunuz ya? Sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan 2 kişi var biri Erdoğan, biri de Bahçeli. TÜİK de onlara yaranmak için birileriyle yarışa girmiş durumda. Yanlışta inat ve ısrar var. Akıl ve bilim dışı her şeyi yapıyorlar. Beştepe Harikalar Diyarından millete masal anlatıyorlar. Seçim günü Beştepe’nin duvarları titreyecek” dedi.

8 yol haritası!

Ülkede artık hayal bile kurulamadığını ve yeniden güven ortamının tesisi için 8 madde açıklayan Babacan, “İşsizin, iş bulamadığı; çocukların yatağa aç girdiği; Esnafın elektriğini yakamadığı, karanlıkta oturduğu; çiftçinin mazot alamadığı; gençlerin umudunu yitirdiği, emeklinin geçinemediği bir ülkede büyümeden bahsedemezsiniz. Dürüst ve ehil kadrolar iş başına gelmeden bu mümkün değil. Çözüm güvende, ilçe başkanımızı da kastediyorum ama ekonominin düzelmesinin tek yolu güven.  Bu güven nasıl kazanılır 8 Maddede özetleyeyim: 1-Konuşunca doğruyu söyleyeceksin, 2- Verdiğin sözü tutacaksın, 3- Emanete hıyanet etmeyeceksin. Devlet yönetimi bir emanet!, 4- Devlet yönetiyorsan, hukukla – adaletle hareket edeceksin,5- Dürüst ve işin ehli, liyakatli kadrolarla çalışacaksın, 6- Her zaman istişare edeceksin. Ekonomistim deyip, ekonomiyi batırmayacaksın, 7- Şeffaf ve açık olacaksın,8- Her daim hesap vermeye hazır olacaksın. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bu ülkeye güvenin ” dedi.

9’uncu madde olarak ‘Çalmayacaksın, çırpmayacaksın’ diyen vatandaşa, “Doğruyu söylersen çalıp çırpmazsın zaten sene yanıtını veren Babacan’a diğer bir vatandaş da !Aman duymasın bizi mahkemeye verir” yanıtını verdi.

Temelimizde demokrasi var

Deva Partisi İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz’e başarılar dileyen Ali Babacan, “İskenderun çok önemli bir şehir. Denizcilik, tarım, sanayi, liman, lojistik şehri. Ancak lojistik konusunda devlet İskenderun’un arkasında durmuyor. Bir tünel projesi var. Yapılırsa güneydoğunun Akdeniz’e çıkış noktası İskenderun olacak.  Ekonomiyi perişan etiler, 2 krizden bu ülkeyi çıkaran kadro bu krizden de çıkaracak. Şu andaki kriz milli ve yerli kriz. Temele demokrasiyi koyuyoruz, onun üzerinde sağlam atılım diyoruz. Onun için ‘Demokrasi, atılım, derhal bugün’ diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın