Toz taşınımına devam!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Suriye üzerinden gelen ve bölgemizde de etkili olan toz taşımının bugün akşam saatlerine kadar süreceğini duyurdu. Dün öğle saatlerinden itibaren özellikle Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde etkisini artıran toz bulutu, gökyüzünü kızıla boyarken, pencere ve balkonların yanı sıra araçların üzerini de tozla kapladı. Sabah saatlerinde vatandaşlar güne araçlarının camlarını ve balkonlarını temizlemekle başladı.

Meteoroloji yetkilileri olumsuz hava koşullarının 3 Haziran 2022 Cuma günü saat:21.00 itibariyle etkisini yitirmesinin beklendiğini belirtirken, Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan duyuruda, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Suriye üzerinden gelen bölgemizde etkili olması beklenen toz taşımının Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde orta kuvvette yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Bir cevap yazın