HADO seferlerine Beyrut ve Hayfa da eklenecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, işadamlarıyla buluştuğu Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş İnsanları Derneği(ATSİAD) ziyaretinde, HADO seferlerinin yanısıra RO-RO seferleri ve deniz uçağı gibi konularda görüşmeler yaptıklarını açıkladı.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile iş birliği halinde olduklarını, Beyrut ve Hayfa limanlarına da sefer düzenlemek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Savaş, “HADO ile Beyrut ve Hayfa limanlarına da sefer düzenlemek için çalışmalar yapıyoruz. HADO’ya sadece yolcu ve yük taşımacılığı olarak bakmıyoruz. Aynı zamanda şanlı bayrağımızın Akdeniz’de dalgalandırıyoruz. Eğer Türkiye olarak Doğu Akdeniz’de hak iddia ediyorsak bunda Hatay’ın büyük payı vardır. Hatay Türkiye’nin en uçtaki kalesidir” dedi.

HADO feribotunun sefer saatlerinin değişme nedenini de anlatan Başkan Savaş, “Yöneticilerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda gidiş ve geliş sefer saatlerini gece 12.00 ye çektik. Buradaki denizin gece saatlerinde daha durgun olması, yolcularımızın daha rahat uyuyabilmesi ve gündüz saatlerini daha iyi değerlendirebilecek olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, göreve yeni başlayan ATSİAD Başkanı Mithat Ceritbinmez ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü’nde partililer ve basın mensuplarıyla buluştu.

Savaş, İskenderunspor’un 2. Lig’e yükselme başarısını ‘Gurur verici’ olarak tanımlarken, Hatay’ın takımlarının başarısının mutlu ettiğini ifade etti. Hatayspor’un geleceğini değerlendiren ve önümüzdeki sezon için genç ve yetenekli futbolcuları kadrosuna katacağını belirten Savaş, “Mütevazı bir takımız. Estetik, kaliteli ve genç futbolcular alacağız. Önümüzdeki sezon hem biz hem de tüm Anadolu takımları küçülmek durumunda kalacak. Çünkü yayın gelirleri azalacak, Transfer ücretleri, maaşlar ve primler kulüplere büyük yük getirecektir. Kaliteli ve kalibreli bir hocayla anlaştık. Aynı zamanda başkanlığım süresinde 8 takımımız süper liglerde mücadele etmeye başladı. Bu takımlar sadece Antakya’nın değil, tüm Hatay’ındır” dedi.

Bir cevap yazın