Efsane İskenderunspor’un yeniden dirilişinin resmi!

26 yıl ardından sonra TTF 2. Lig şampiyonluk kupasını kaldıran İskenderunspor’un şampiyonluk kutlaması 1967 ruhunu ve efsane İskenderunspor’u yeniden şahlandırdı.

Atatürk Anıt Alanı’nı turuncu-mavi renge boyayan binlerce İskenderunsporlu taraftar, Deniz Seki’nin sahne aldığı gecede şarkılara telefon Işıkları ile tempo tutarak, muhteşem bir görsel şölene imza attı.

Şarkılar, meşaleler ve tezahüratlarla coşan taraftarları Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Serkan Topal ve Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Cumhur İttifakı ilçe başkanları Abdülkerim Güven ve Turan Bozkurt yalnız bırakmadı.

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, Başkanvekili Melike Bolat, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular, teknik ekip ve başarının tüm mimarlarının tek tek anons edilerek sahneye çıktığı törende, İskenderunspor Camiası’nın kupayı kaldırarak taraftarları selamladığı anda anıt alanı adeta bayram yerine döndü.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, emek, gayret, çaba ve özverinin karşılığında İskenderunspor’un şampiyonluğa ulaştığını belirtirken, Kulüp Başkanı Hakan Bolat başta olmak üzere, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İskenderun’nun siyasileriyle, yerel yönetimlerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla kenetlendiğinde, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda başarının da kendi kendine geldiğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kulüp Başkanı Hakan Bolat’a İskenderun Halkı adına teşekkür etti.

Daha sonra sahneye davet edilen MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı ise şampiyonluğun İskenderun’un hakkı olduğunu ifade ederek, “İskenderunspor hepimizi gururlandırdı. İskenderun’a, Hatay’a bu mutluluğu yaşatan İskenderunspor camiasına teşekkür ederim. Hatay, sadece gastronomisiyle anılan bir şehir olmayacak, Hatay artık bir futbol şehridir. Bunu herkese gösterdik. Şampiyonluğu şampiyon olduğumuz gün şehit düşen Bican kardeşimize armağan ediyoruz” derken, taraftarlar da ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganıyla karşılık verdi.

İskenderun’un daha pek çok sportif başarıya imza atacağına inandığını ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Şampiyonluğumuz kutlu olsun. İskenderun, bir spor kentidir. İskenderunspor, 1967 zafer ruhuyla tekrar İskenderunluları başarıyla buluşturdu. İskenderunspor’un gerçek mimarı Hakan Bolat gönlünüze, yüreğinize sağlık. Bize bu mutluluğu yaşattınız.  Bu ekip 67 zafer ruhuyla bizleri birçok kupayla tanıştıracak. İskenderun 2 rengin etrafında kenetlenmiş durumda; turuncu –mavi. Yaşasın İskenderunlular, yaşasın İskenderunspor. Başarılarınız daim olsun” dedi.

Şampiyonluğu, İskenderunspor’da forma giyen, tam bir turuncu-mavi tutkunu olan Mehmet Kurt’a adayan Kulüp Başkanı Hakan Bolat, “Bu şampiyonluk bu şehre hayırlı – uğurlu olsun. Bu şampiyonluk bu şehre çok yakıştı. Büyük zafer büyük emek sarf ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Biz ne yaparsak yapalım bir şehrin sinerjisi olmazsa başarı olmaz. İskenderun’da bu sinerji var. Bizler de durmayacağız daha iyisini yapacağız. Taraftarlarımızla, futbolcularımızla,  teknik heyetimizle en iyisini yapacağız.  Bu şehre hakkım helal olsun.  Mehmet Kurt, eski dostumdur. Kendini İskenderunspor’a adamıştı. Şampiyonluğu görmek istiyordu ancak ömrü yetmedi. Kendisini buradan rahmetle anıyoruz. İsmini yaşatmak istiyoruz. Tesislerimizin adını Mehmet Kurt İskenderunspor Tesisleri yapıyoruz.  Daha çok sporcu yetiştireceğiz. Şampiyonluğun etrafında bir ve beraber olacağız.  Bu şehir barış ve kardeşlik şehridir. Bu takım siyaset üstüdür. Takımın sahibi İskenderun halkıdır.  Hataya özel Abdulkadir Özel’ sloganıyla seslendiğiniz milletvekilimiz onun yeri başka. Abdulkadir Özel’i de ömür boyu onursal başkanımız ilan ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Bolat’a teşekkür eden Milletvekili Özel, “Takımın yükünü sırtlamış bir başkanımız var. İskenderunspor hepimizin takımı. Mehmet Kurt ölmedi kalbimizde yaşıyor” dedi.

Daha sonra ‘Bal saklıyor’ şarkısıyla sahneye çıkan Deniz Seki, en sevilen şarkılarını taraftarlarla seslendirirken, şampiyonluk günü şehit düşen Bican Kapılay’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileyerek, taraftarlardan büyük bir alkışı şehidimize yolladı.

İskenderunspor’un bir marşı olmadığını ve marş yazabileceğini söyleyen Ünlü sanatçı Deniz Seki, İskenderun’u çok sevdiğini de belirtirken, çok kısa bir sürede planlanan ve duyurusu yapılan muhteşem konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Böyle Gelmiş Böyle Gider’ şarkısı ve ‘Her gününüz şampiyonluk tadında olsun’ temennisiyle konseri noktalayan Deniz Seki’ye çiçek takdim eden Kulüp Başkanı Hakan Bolat, ünlü şarkıcıdan marş sözü aldı.

Bir cevap yazın