Adını ‘İSKENDER’un’a yazan adam.. Yolun açık olsun

İskenderun Kaymakamı iken İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevine atanan İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, yeni görev yerine gözyaşları, dualar ve şiirlerle uğurlandı. İskenderun Halkı ile kurduğu kuvvetli gönül bağını gözler önüne seren veda törendeki kalabalık ve yaşanan duygu seli Kaymakam Yönden’i  oldukça duygulandırdı.

Kalabalık vatandaşlar, dostları ve mesai arkadaşları olmak üzere törene katılan 7’den 77’ye herkesle tek tek vedalaşan Kaymakam Yönden, güneyin incisi, barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti İskenderun’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İskendeurnlular’a ”Gaziosmanpaşa da sizlere açılacak bir devlet kapısının ve sizleri orada kucaklayacak bir kardeşiniz, ağabeyiniz ve dostunuzun var olduğunu unutmayın” dedi.

Ekip ruhu ve koordinasyonla hizmet ettik

Anne ve babasının da katıldığı törende 26 yıllık görev süresince aileisne verdiği sözü tutmanın da haklı gururunu yaşadığını anlatan Kaymakam Yönden, İskenderunlulara veda mesajında şu ifadelere yer verdi: “İlimiz genelinde 4 yıl Erzin Kaymakamlığı ve 3,5 yıl İskenderun Kaymakamlığı olmak üzere yaklaşık 7.5 yıldır büyük bir kıvanç, heyecan ve mutluluk ile görev ifa ederken; meslek hayatımın genelinde olduğu gibi insan odaklı bir hizmet anlayışıyla, mevcut imkânlarımızın dâhilinde tüm kamu hizmetlerinin en etkin ve özverili bir şekilde yerine getirilmesi konusunda azami gayret ve çaba sarf ettim. Tabi bu süreçte vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında ekip ruhu çerçevesinde, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği ve koordinasyon halinde çalışmalarımızı yürüttük. Bu doğrultuda çalışmalarımıza katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.

İskenderun’un gönlümde güzide bir yeri var

Gerek milli mücadele sürecinde hürriyet ateşinin yakıldığı narenciye ve zeytin kokulu kentimiz Erzin’de, gerekse tarihsel gelişimi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan barış ve hoşgörü kenti İskenderun’daki görevim süresince acı, tatlı, olumlu yada olumsuz pek çok hatıralarımız da olmuştur. Lakin, göreve başladığım ilk günden itibaren kadirşinas halkımızın içten ve samimi duygularını hissederken, bir yandan da gönlü güzel bu insanlara hizmet etmenin bahtiyarlığını da en derinden yaşadığımı altını çizerek ifade etmek isterim. Bu manada bu güzel coğrafyanın ve çok değerli Hatay halkımızın gönlümde güzide bir yeri ve hatırası olacağından hiç şüpheniz olmasın.

İskenderun’da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğu bilinciyle, İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin nitelik ve nicelik bakımından arttırılması noktasında yoğun bir mesai yaptığımı belirtirken, eksik kaldığım noktaların da olabileceği kanaatiyle affınıza ve hoşgörünüze sığınıyorum.

Sevgi ve saygınıza binlerce kez teşekkürler

Bu güzide şehirde görev yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu hep yüreğimde hissedeceğim inancıyla arz-ı veda ederken, bu müstesna coğrafyada, bu kadirşinas halkımıza hizmet etme imkânını bizlere tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, görevimi icra ederken desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, mesleki tecrübelerinden feyz aldığım meslek büyüklerime, varlıklarıyla gücümüze güç katan değerli komutanlarımıza, ulvi çalışmalarıyla Hatay’ımızın değerine değer katan tüm belediye başkanlarımıza, yüksek öğretimde adeta çığır açan çok kıymetli İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci ve nezdindeki tüm akademisyenlerimize, adaletin tecellisinde önemli görev ve sorumluluklar üstlenen çok kıymetli Cumhuriyet Başsavcımız ve nezdindeki adli erkânımıza, kentimizin asayiş ve huzurunun temin ve tesis edilmesi noktasında etkin hizmetlerde bulunan İlçe Jandarma Komutanımız ve nezdindeki personelleri ile İlçe Emniyet Müdürümüz ve nezdindeki personellerine, kamu hizmetlerinin etkin sunumunda hizmet paydaşlarımız olan siyasi parti başkanlarımız ve esnaf/meslek oda başkanlarımız ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize, maddi/manevi katkılarıyla inisiyatifimi arttıran hayırsever iş insanlarımıza, çalışmalarımıza ivme kazandırarak yükümü hafifleten tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve nezdindeki personellerine, demokrasinin mihenk taşı olan kıymetli muhtarlarımıza ve muhterem eşlerine, kısacası tüm çalışma arkadaşlarım ve hizmet paydaşlarım ile özellikle de kimi zaman kamu hizmetlerindeki eksikliklerin daha hızlı tespit edilmesine yön veren, kimi zaman da başarılı çalışmalarımızın kamuoyuna lanse edilmesi noktasında gayret sarf eden çok kıymetli basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, kadirşinas halkımızın bana gösterdiği sevgi, saygı ve hüsnü kabullerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Haklarınızı helal ediniz

Ayrıca, evlatlarını kaybetmenin derin kederi içerisindeyken bile bizleri bağrına basarak adeta evlatları gibi gören aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimize de sonsuz sevgi, saygı, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Nasıl ki bugüne kadar görev yaptığım yerlerde Kaymakamlık makamını kapalı ve ulaşılmaz bir makam odası değil de; herkese, her kesime, her an ve her koşulda müracaat edebileceği bir gönül kapısı edasıyla açık vaziyette olmasını sağladıysam, Gaziosmanpaşa da sizlere açılacak bir devlet kapısı her zaman var olduğu ve sizleri orada kucaklayacak bir kardeşiniz, ağabeyiniz ve dostunuzun var olduğunu belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerimle siz değerli İskenderun ve bölge ahaline arz-ı veda ederken, yediden yetmişe, tepeden tırnağa, hepinize, her birinize ayrı ayrı en derin sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum. Haklarınızı helal ediniz. Herşey gönlünüzce olsun. Allahaısmarladık.”

Bir cevap yazın