İSDEMİR’de 3 No’lu Kok Bataryası devrede

Türkiye’nin aynı anda uzun ile yassı çelik üretebilen tek ve en büyük entegre tesisi İsdemir’de enerji verimliliğini arttıracak 3 No’lu Kok Bataryası Modernizasyonu tamamlanarak devreye alındı.

Yıllık 500 bin ton kapasiteli 3 No’lu Kok Bataryası’nda montaj ve devreye alma çalışmalarını tamamlarken, ilk kok üretimi de gerçekleştirildi. Kok gazı ve karışık gaz ile çalışacak şekilde tasarlanan batarya, çevre kirliliğine neden olan itme ve şarj emisyonlarını önleyecek toz toplama sistemleriyle donatıldı.

Mevcut kaynaklarını etkin, verimli ve doğru şekilde kullanmak üzere çalışmalar yürüten İsdemir, devreye alınan yeni batarya ile yan ürün satış hacmini büyütmeyi, enerji tasarrufu sağlamayı ve metalürjik kok üretimini artırarak ithalatın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Sorumlu üretimi değişmez temel gereklilik olarak gören İsdemir, devreye alınan yeni kok bataryası ile yan ürün satış hacmini büyütmeyi ve doğalgaz kullanımında enerji tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

İsdemir, hâlihazırda devam eden Yeni 1. Yüksek Fırın ve Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi yatırımlarını tamamlamak için de çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Bir cevap yazın