HADO’da fiyat güncellemesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve ilk bağımsızlık meşalesini yaktığı ilk defa Hatay’dan Girne’ye yola çıkan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) seferleri fiyat tarifesinin güncellendiğini duyurdu.

Ekonomik imkânların gittikçe zayıfladığı günümüzde, vatandaşların daha uygun fiyata seyahat etme talebi dolayısıyla fiyatların revize edildiğini açıklayan Başkan Savaş, seferlere ekonomik kazanç elde etme gözüyle bakmadıklarını, Hatay’ın Dünyanın ticaret ve turizm pastasından olabildiğince daha geniş dilimle pay almasını istediklerini söyledi.

Sırada Lübnan, Beyrut var

Türkiye’de belediye eliyle yapılan ilk uluslararası deniz taşımacılığını hayata geçirdiklerini belirten Savaş, “Uluslararası sularda Türk bayrağının dalgalanması onur verici. Hatay’dan Girne’ye seferler düzenliyoruz ve belki de ilerleyen zamanlarda Gazimağusa’ya da seferler düzenleyeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Lübnan’a sefer düzenlemek. Beyrut seferleri için görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız Roma ve Bizans dönemindeki gibi Hatay’ın eski ihtişamlı günlerine kavuşmasını sağlamaktır. Vatandaşlarımız daha uygun şartlarda, rahatça seyahat etme imkânı bulacak. Şu anda Kıbrıs için bilet fiyatları siviller için 600, öğrenciler 400 lira. Ve 7 yaşın altındaki çocuklarımız da ücretsiz bir şekilde seyahat edebilecek. Aynı zamanda 45 kiloya kadar eşyanın götürülebildiği bir sistem kuruyoruz” diyerek, ücret tarifelerinin güncellendiğini açıkladı.

Saatte 30 deniz mili

Feribotların sefer süresi hakkında da konuşan Savaş, “Hava koşullarına bağlı olarak süre değişebiliyor. Dalgaların olmadığı zaman ortalama 5 saat sürüyor. Feribotumuz saatte 30 deniz mili gidebiliyor. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız uçağı tercih edebilir ama biz her kesimden insanımızın ekonomik seviyesini düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Araç taşınabilecek sistem de gelecek!

KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın HADO’ya olumlu yaklaştığını vurgulayan Savaş, “Ulaştırma Bakanı daha büyük seferler yapmamızı, yük ile araba taşıyacak sistemle büyütmemizi istedi. Haziran ayının başında Türkiye ve Hatay’a gelecek. O zaman sistemin hem kalıcı olması hem de büyütülmesi konusunda fikir birliğine varacağız ” diyerek amaçlarının KKTC halkına sahip çıkmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu açıkladı.

Bir cevap yazın