Bu dernek başarılı öğrencilerin kalbini 12’den vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, başarılı üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlayan Antik Antakya Derneği’nin düzenlediği burs dağıtım törenine katıldı. Yönetim kurulunda Hataylı ve Hatay’a gönül veren Alman vatandaşların yer aldığı derneğin 12 üniversite öğrencisine 8’er bin lira burs olanağı sağladığı törene katılan Başkan Savaş, Almanya’ya çalışmak için göç eden Türk ailelerin çocuklarının kurduğu derneğin umut vadeden işlerin altına imza attığını belirtti.

Bu zor süreçte böyle anlamlı işlere imza atan dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Savaş, “Almanya’ya gidip kimliğini, kişiliğini unutmadan; ırk, renk ayrımı yapmadan bir dernek kurup kaliteli işler yapmak gerçekten zor. Her sene umut vadeden işlerin altına imza atıyorsunuz. Öğretenlere, öğrenenlere ve öğretime sunduğunuz katkıdan dolayı çok mutluyum. Şehrinizi ve ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadığınız için teşekkür ederim” dedi.

Almanya’dan gelen konukları EXPO alanlarında da ağırlamak istediklerini sözlerine ekleyen Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bitki Koruma bölüm öğrencisi Sevval Bayındır ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berk Karagündüz’e burs çeklerini verdi.

Sorgeç Antik Antakya Derneği’ni tanıttı

2004 yılında faaliyetlerine başlayan Antik Antakya Derneği’ni tanıtan Dernek Başkanı Nihat Sorgeç,  derneği Almanya’ya işçi olarak giden ailelerin ikinci nesilleri olarak kurduklarını belirterek, “Amacımız Hatay’ın kültürel, tarihi, sosyal ve ekonomi değerlerini Almanya’da iyi tanıtmaktır. 18 yıldan beri bu çalışmayı yapıyoruz. Biriktirdiğimiz paraları ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs olarak veriyoruz. Onlardan beklentimiz daha çok başarılı olmaları ve bu yoldan gitmeleridir” diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, Gaziantep, Sivas, Adana, İzmir, Bandırma ve Isparta gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde diş hekimliği, mekatronik mühendisliği ve hemşirelik gibi bölümlerde okuyan 12 öğrenciye bursları takdim edildi.

Bir cevap yazın