Baharda kış havası!

Doğu Akdeniz’de soğuk ve yağışlı bahar mevsimi etkisini sürdürürken, Meteoroloji bugün için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteorolojinin son tahminlerine göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş’ın batısında kış etkisi yaratacak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece yarısına kadar devam edeceği belirtilirken, hava sıcaklıklarının yağış ile birlikte 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtilen uyarı şöyle; “Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Beklenen yağışların 15.05.2022 Pazar öğle saatlerinden itibaren; Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzeyi(Karaisalı, Aladağ, İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batısında (Andırın, Göksun, Afşin) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın, Güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra yağış ile birlikte yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın