18 öğrencimiz Ata’mızın doğduğu şehirde

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Okul Eğitimi Akderitasyon Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’ndan aldığı hibe ile yürüttüğü Erasmus+ Ka121Sch projeleri kapsamında 18 öğrenci Yunanistan’ın Selanik şehrine gitti. 

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yayladağ Anadolu Lisesi ve Reyhanlı Yahya Turan Fen Lisesi’nde eğitim gören 18 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte 8-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Selanik’te işbaşı gözlem yapmanın yanısıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi de ziyaret etme fırsatı bulacak.

Proje hakkında bilgi veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, geçtiğimiz yıl Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 7 yıl süre boyunca akredite olduğunu belirterek, “Amacımız, Hatay genelinde eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak, farklı okullarda yaşayan öğrencileri bir araya getirerek ortak çalışmalar yapmalarına müsaade etmek, ilimizde çalışan öğretmenlerimizi Avrupa fırsatları ile buluşturmaktı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimiz, yöneticilerimiz ve Proje Ekibimiz  büyük bir özveri ile çalışıyor.  İlçeler arası ayrım gözetmeksizin çalışmalarımız devam ediyor. Projeye destekerinden dolayı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’na, ayrıca emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yunanistan’da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren proje sorumlusu M. Cihangir Girişken, işbaşı gözlem için 3 okul ile işbirliği yapılacağı söyledi.

Göçmen çocukların eğitim sistemi üzerine entegrasyonu üzerine bir dizi etkinlik yapılacağını belirten Girişken, “22 kişilik grubumuzu  Selanik şehrine gönderiyoruz. Ortak olarak seçtiğimiz okullarda bulunan öğrencilerle derslere girip, hem Yunanistan eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olacaklar hem de yabancı dillerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca kültürel eğitim kapsamında, ülkemizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de doğduğu evi ziyaret edecekler” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın