Hatay’da trafik güvenliği seferberliği

7-13 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, Hatay’da İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği farkındalık etkinliğiyle kutlandı.

Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ali Rıza Gümüş, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, Zabıta Dairesi Başkanı Alper Kılıçoğlu, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Nuri Baycan katılımıyla Antakya’daki bir alışveriş merkezinde oluşturulan etkinlikte özellikle çocuk ve gençlerin trafik güvenliği hakkında bilinçlenmesi üzerinde duruldu.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, yaptığı konuşmada trafik güvenliğinin önemine vurgu yaparak vatandaşların bilinçlenmesi için medyayı da etkin olarak kullandıklarını ifade etti.

Bu yıl yaya güvenliği konusuna önemle eğildiklerinin altını çizen Müdür Arıbaş’ın konuşmasının ardından trafik kurallarına uyarak gösterdikleri örnek davranışlar dolayısı ile yılın sürücüsü olmaya hak kazanan şoförlere ödül ve plaketleri verildi.

Vatandaşlar ve çocukların ilgi gösterdiği stantlarda sağlık ekipleri, olası trafik kazalarında ilk yardımın hayat kurtarmadaki önemine dikkat çekerek, ilk yardım tekniklerini mankenler üzerinde çocuklara uygulamalı olarak gösterdi.

Emniyet, jandarma ve belediye ekipleri tarafından çocuklara çeşitli broşür, boyama kitapları ve anahtarlık hediye edildi.

Bir cevap yazın