İskenderun, birçok ‘Yönden farklı, bayramlaşmada bile…

İskenderun’da Ramazan Bayramı münasebetiyle gerçekleşen geleneksel protokol ile halk bayramlaşması ilçedeki her dinden, her mezhepten ve her görüşten vatandaşı bayram coşkusunda buluşturdu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in ev sahipliği yaptığı buluşmada, kentimizde yüz yıllardır var olan ve pekişerek devam eden birlik, beraberlik, sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının özelliği ve güzelliği bir kez daha gözler önüne serildi.

7’den 77’ye herkesin sevinç, coşku ve heyecanla bir araya geldiği İskenderun Kaymakamlığı avlusundaki bayramlaşma programına; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı ve Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası Komutanı P. Kurmay Albay Serdar İpekoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, adli, idari ve askeri erkan, resmi ve özel kurum/kuruluşların yöneticileri, iş insanları, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf ve meslek oda başkanları, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Yönden, bayram günlerinin bizleri birlikte tutan ve güçlü kılan özel günler olduğunu belirterek, “On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerifi geride bırakarak, sevgi, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan, necip milletimizin ve toplumsal hayatımızın en güzel ve en anlamlı günlerini içeren Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. İnsanımızı öteden beri birlikte tutan ve güçlü kılan bu müstesna bayram günlerinin birleştirici ve manevi gücünün, bizleri yeni ufuklara taşıyacağına olan inancımız tam olmakla birlikte; huzurumuzu bozmak ve aramıza fitne sokmak isteyenlerin hain emellerini boşa çıkarmalı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde huzur dolu bir bayramı gelecek günlere taşımalıyız. Bütün bu güzelliklerin, huzur ve barış ortamının sürekli olmasını temenni ederken, halkımızın bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın