Hatay’da özlenen bayramlaşma

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde, Ramazan Bayramı dolayısıyla valilik bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, iki yıldır pandeminin gölgesinde kalan kutlamalar bu yıl gönül rahatlığıyla yeniden hep birlikte gerçekleşti. Hatay’ın tüm semavi dinlerini buluşturan ve birlik – beraberlik mesajları verilen törende Vali Rahmi Doğan’ın örnek ev sahipliğinde özlenen bayram coşkusu yaşandı.

Valilik bahçesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İlçe Belediye Başkanları, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelen misafirleri karşılayarak, tek tek bayramlaşan Vali Doğan, Hatay’daki saygı, sevgi ve huzur ortamının geleceğe taşınması konusunda herkese görev düştüğünü belirterek, “Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladık, bizi bayrama ulaştıran Yüce Rabbime hamdu senalar diliyorum. Bayramın bize, ailemize, çocuklarımıza, devletimize, milletimize, vatanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, kardeşliğin, muhabbetin, sevginin yoğunlaştığı günler. Millet olarak huzur içerisinde bir bayramı kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz Kuzey Irak’ta bir operasyondalar, Rabbim onların ayaklarına taş değdirmesin. Bu ülkenin güvenliği, milletimizin refahı ve huzuru için çok zor şartlar altında bir operasyon yapmaktalar. Bu operasyonun başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Şehitlerimize, Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat, huzur diliyorum. Hatay’da tüm semavi dinlerin mensupları olarak Ramazan Ayı içerisinde bayramı yaşadık. İlk önce Yahudi cemaatinin Hamursuz Bayramını, Hristiyan cemaatinin Paskalya Bayramını, bugünde Ramazan Bayramını yaşıyoruz. Bu topraklar hoşgörünün, sevginin, kardeşliğin ve refahın yeşerdiği, vücut bulduğu topraklar. Bu topraklarda huzur, refah var.  Yüzyıllardır var olan bu sevgi ve muhabbeti önümüzdeki yüzyıllara beraber taşıyacağız. Sizlere tekrar şükranlarımı sunuyor, herkesin bayramını tebrik ediyor, iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Vali Doğan’ın konuşmasının ardından Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programı, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Güvenlik güçleri unutulmadı

Bayramlaşma töreni sonrası beraberindeki heyet ile birlikte Vali Doğan,  ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz görev başında olan jandarma ve emniyet güçleriyle bayramlaştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katılan ve Emniyet teşkilatımızın mensuplarıyla tek tek bayramlaşan Vali Doğan, “Ülkemizin güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden 7/24 görevinin başında olan emniyet güçlerimizin bayramını kutluyor, görevlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Daha sonra Jandarma personelimizle bayramlaşmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan ve jandarma teşkilatı mensupları ile vatani görevini yapmakta olan erlerle bayramlaşan Vali Doğan, “Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak devletinin ve milletinin emrinde olan jandarma teşkilatı mensuplarımızın ve vatani görevlerini yapmakta olan milletimizin evlatları erlerimizin bayramını kutluyor, görevlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın