İskenderun’da her ‘Yönden’ bir bayram esintisi var

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, şehit ailelerine gerçekleştirdiği Ramazan Bayramı ziyaretinde halkla kurduğu gönül bağını daha da güçlendirdi.

1999 yılında Tunceli’de şehit düşen Astsb. Kd. Üst. Çvş. Zeki Karakaya’nın ailesinin ardından, 2012 yılında İskenderun kırsalında şehit olan Gönüllü Köy Korucusu Ömer Salık’ın ailesini ilçe protokolü ile birlikte ziyaret eden Kaymakam Yönden, aile sakinlerini hem hal-hatırlarını sordu, hem de bayramlarını kutladı.

Şehit annesi Türkan Karakaya’yı evinde ziyaret ederek elleri öpülesi şehit annesinin acısını paylaşan , ardından da şehit eşi Nazmiye Salık’ı ziyaret eden Kaymakam Yönden, İlçe Müftü Vekili Vaiz Mehmet Altunal’ın eşliğinde şehitlerin ruhuna izafeten okunan Kur’anı Kerim ve duaya eşlik etti.

Söz konusu ziyaretlerde İlçe Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra İskenderun Deniz Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral Murat Fırat, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı ve Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası Komutanı P. Kurmay Albay Serdar İpekoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Ünalan, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, SYDV Müdürü Erkan Kaya ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş ve Düğünyurdu Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çöloğlu da katıldı.

Hem ahde vefa; hem de bayram ziyareti

Kaymakam Yönden,  daha sonra Kaymakamlık emeklisi Ümmü Şimşek ve ailesine de bayram ziyareti gerçekleştirdi. Kaymakamlıktaki hizmet süresinin sona ermesi nedeniyle emekli olan Ümmü Şimşek’i ve elleri öpülesi annesi Fikret Teyze’yi ziyaret eden Kaymakam İskender Yönden, bayramlarını kutlamasının yanı sıra herhangi bir istek yada ihtiyacı olup olmadığını sorarak, gönül pencerelerini araladı.

Bir cevap yazın