1 Mayıs’ta emekçiler meydandaydı

İki yıllık pandemi kısıtlamalarının ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İskenderun’da yüzlerce kişinin katılımıyla Atatürk Anıt Alanı’nda coşkuyla kutlandı.

HAK – İŞ, Hizmet – İş, Özçelik – İş, KESK, SES üyeleri başta olmak üzere çeşitli siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla evlendirme dairesinin önünden, Atatürk Anıt Alanı’na kadar gerçekleşen yürüyüşle başlayan kutlamalar İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile birlikte çok sayıda polis alanda güvenlik önlemi aldı.

Atatürk Anıt Alanı’nda başlayan törende, emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın kesilip, müzik yayını yapılması tepkilere neden oldu. Yaşanan krizin ardından kutlamalara katılan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve partililer alanı ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek terketti. Tepkiler üzerine anıt alanında yeniden İstiklal Marşı okundu.

HAK- İŞ Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, platform adına yaptığı basın açıklamasında, emekçilerin hakkı için daha fazla gelir güvencesi, sosyal, ekonomik refah ve sorunların çözümü için taleplerini, emekçilerin enflasyona karşı korunmasını talep ederek, isteklerini sıraladı.

Bir cevap yazın