Hatay Valisi Rahmi Doğan, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında, 27 İl Valisi ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.
Video Konferans Sistemi(VKS) yöntemiyle Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası konulu toplantıda Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Vali Yardımcıları Erhan Günay, Yusuf İzci ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mahmut Hazırlar eşlik etti.
İlk kez kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası’nın ülke turizmine yeni bir bakış açısı getireceğinin değerlendirildiği toplantıda Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemeklerinin, sağlıklı, yaratıcı ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıktığı Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenecek etkinliklerle sahip olduğumuz asırlık tariflerden oluşan zengin mutfak kültürünün tanıtımının yapılarak turizme kazandırılacağı vurgulandı.