Bugün hayatımıza sağlık katan teknisyenlerin günü!

Bu yıl 3.’sü kutlanan 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla İskenderun’daki eczanelerin vazgeçilmez emektarları olan teknisyenler Ata’nın huzuruna çıktı.

Akdeniz Eczacı Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik önderliğinde İskenderun’daki eczacı teknisyenlerinin katılımıyla düzenlenen törende, hastaların ilaç temini için en sık başvurduğu teknisyenler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Cemal Çelik, 2019 yılında yasalaşan ‘Eczacı Teknisyenleri Günü’nün bu yıl 3. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, bütün meslektaşlarının ‘26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü kutladı.

Pandemi dahil, halk sağlığı için her koşulda fedakârca çalışan tüm eczacı teknisyenlerine teşekkür eden Akdeniz Eczacı Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik, “Başta insan sağlığı olmak üzere Eczacılık, Tıp, Genetik ve Biyoloji alanındaki bilimsel bulgu ve gelişmeler insanlığın varoluşuyla birlikte başlamıştır. Ülkemizde Bilimsel eczacılığın 183. yılını kutlayacağımız bu günlerde, Eczacı kalfalığının mazisi de bir o kadar eskiye dayanmaktadır. Örgütlenme süreçleri Osmanlı dönemlerine kadar uzanan mesleğimiz değişerek, dönüşerek evrilmiş ve günümüzde, üniversitelerde 2 yıllık yüksekokulların açılmasıyla bilimsel temellere kavuşmuştur. Türkiye’de 25 bine yakın eczane ve buna bağlı olarak yaklaşık 100 bine yakın eczane çalışanı mevcuttur. Konfederasyonumuzla, federasyonlarımızla, derneklerimizle birer Sivil Toplum Kuruluşu olarak, mesleğimize katkı sunmayı sürdürüyoruz. Dolayısıyla, mesleğimize itibar ve değer kazandıran yasal ve sosyal düzenlemeler söz konusu tarihle yürürlüğe girdiğinden, ‘26 Nisan’ biz ‘Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri’ için son derece anlamlı ve önemlidir. Zira 2018 yılında Ankara’da yapılan konfederasyon olağan genel kurulunda yapılan oylamada genel kabul görerek, günümüz ‘26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ olarak kabul edilmiş ve o yıldan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Bu vesileyle bugün bizler de günümüzü kutlamak amacıyla Ata’mızın huzuruna çelenk bırakmak istedik” dedi.

Bir cevap yazın