Özlenen bayramlaşma Paskalya ile ‘Can’landı!

Farklı dinlerin ve renklerin engin bir hoşgörü iklimi içerisinde kardeşçe yaşadığı İskenderun’da ilçe protokolü, Hristiyan Cemaati’nin İsa Peygamberin yeniden doğuşunu simgeleyen Paskalya Bayramı’nı kutlamak amacıyla Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

Paskalya Bayramı’nda gelenekselleşen tebrik ziyareti pandemi dolayısıyla iki yıl sonra yeniden gerçekleşirken, bayramların ortak değerleri etrafında bir araya gelen İskenderunlular, ‘Her zaman bir ve beraberiz’ mesajı verdi.

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, İskenderun Aziz Nikola Kilisesi Papazları Dimitiri Yıldırım ve Nikola Papasoğlu’nun örnek ev sahipliğinde karşılanan konuklar, ilçedeki birlikte yaşam rüzgârını estirirken, dinlerin kardeşliği adına da muhteşem bir tablo yarattı.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Salonu’nda düzenlen ve farklı din ve kültürleri buluşturan bayram tebriğine CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve Ortodoks cemaati katıldı.

Bayram sevinçlerimiz ortak

Bayram kutlamalarında kendilerini yalnız bırakmayan ve coşkularını kutlayan herkese teşekkür eden Vakıf Başkanı Can Teymur; “Paskalya Bayramı dolayısıyla bugün bizleri ziyaret etme lütfunda bulundunuz. Bütün Cemaatimiz adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Bildiğiniz gibi bizler kadim bir medeniyetin devamı olarak bu vatan topraklarında, güzel ülkemizde asırlardır süregelen birlikteliğimizi coşkumuzu, bayram sevincimizi birlikte kutluyoruz. Bu nedenle bu mutlu günümüzü bizlerle paylaştığınız için, nazik ziyaretinizi için ben bütün cemaatimiz, yönetim kurulumuz ve papazlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sevgiyi paylaşıyoruz, yaşıyoruz!

Farklı dinlerin ve kültürlerin bayramlarında sevgi dilinin tazelendiğini ve daha çok yaşandığını belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Barışın, sevginin ve kardeşliğin güzel bir örneğini biz bölgemizde, Hatay’ımızın birçok yerinde, İskenderun’umuzda birlikte yaşıyoruz. Bu vakfa, bu cemaate geldiğimizde her zaman sevgi dilini yineledik. Ama sadece söylemekle kalmıyoruz. Biz sevgiyi gerçekten birbirimize karşı komşuluklarımızda, arkadaşlıklarımızda, iş hayatımızda yaşıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Her şey renkleriyle daha güzel. Farklı fikirlerin ve farklı renklerin olduğu yerde güzellikler var” şeklinde konuştu.

‘İskenderun, dinlerin özgürce yaşadığı bir ilçe’

Paskalya Bayramını dostlarla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun’umuz ve Hatay’ımız çok güzel bir ilçe ve İl. Çünkü hoşgörünün, farklı kültürlerin, medeniyetlerin ve dinlerin özgürce yaşadığı bir ilçede yaşamaktayız. Biz Hristiyan cemaatini kendimizden ayrı görmüyoruz. İskenderun’da birçok farklı dine mensup kardeşlerimiz var. Hepsinin mümkün oldukça özel günlerinde bir belediye başkanı olarak yanlarında olmayı özellikle kendime görev sayıyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana da hiç kimseyi ayrıştırmadan bu birlik ve beraberliği sağladığımı düşünüyorum ve bu konuda da bana katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza da özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Kardeşliğimiz, paydaşlığımız daim olsun. Ben tekrardan hepinizin Paskalya Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

“İskenderun’da huzuru yaşıyorum”

Son olarak konuşma yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, “Arkadaşlarım çok güzel şeyler söylediler ama ben içimden geldiği gibi konuşacağım. Bana huzuru bahşettiğiniz için teşekkür ederim. Ben İskenderun’da huzuru yaşıyorum. Buna katkınız çok büyük. Hem burada bulunan cemaatlere, hem farklı dinden, mezhepten, kültürden olan insanlara bu huzur ortamını bizlere sağladıkları için teşekkür ediyorum. Sizlerin arasında bunu hissediyorum ben. Gerçekten çok rahatım. Dualarınıza ihtiyacımız var. Çünkü bu dünya dua üzerine kurulu. Ben tekrar Paskalya Bayramınızı kutluyorum teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, protokol üyeleri birbirleriyle yumurta tokuşturarak, Paskalya Bayramını birlikte kutlamanın sevincini yaşadı.  

Bir cevap yazın