1 Mayıs çağrısı

1 Mayıs Tertip Komitesi,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne sayılı günler kala toplumun tüm kesimlerini İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenleyecekleri mitinge katılmaya ve emekçilerin mücadelesini büyütmeye davet etti.

Pandemi nedeniyle iki yıldır alanlarda kutlanamayan 1 Mayıs için İskenderun’da hazırlıklar devam ederken, beş sendikanın çağrısıyla gerçekleşecek olan kutlamalarda emekçiler, ‘insanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli gelecek için 1 Mayıs’ta omuz omuza taleplerini bir kez daha alanlarda dile getirecek.

Bütün emekçileri 1 Mayıs’a sahip çıkmaya ve taleplerini daha güçlü haykırmaya çağıran 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı ve Mustafa Ünsal, hazırlıkları ve programı da şöyle açıkladı, “ Bugün itibariyle şehrimizi pankart ve billboardlarımızla donatacağız. 27 Nisan Çarşamba günü Saat:12.30’da İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkında 1 Mayıs’ çağrısı yapacağımız basın açıklamasının ardından, bildiri dağıtımı gerçekleştireceğiz. 28 – 30 Nisan tarihlerinde ses aracımızla 1 Mayıs’a çağrı yapılacak. 1 Mayıs Pazar günü ise Saat: 14.30’da İskenderun Sahil Evlendirme Dairesi önünde toplanılacak, saat:15.00’te yürüyüş, Saat 16.00’da da Atatürk Anıt Alanı’nda miting ve sonrasında da Grup Sıla Konserimiz var. İskenderun, Arsuz, Belen, Payas, Dörtyol, Erzin ve tüm ilçelerimizdeki vatandaşlarımızı zamlara, işsizliğe, sömürüye, yoksulluğa ve savaşa karşı mitingimize destek olmaya ve emekçilerin mücadelesini büyüterek, taleplerini daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz.”

1 Mayıs’ın aynı zamanda Ramazan Bayramı arifesi olduğunu da anımsatan Ünsal, ekonomik koşulların iyice ağırlaştığı bir süreçte üretimden gelen gücünü kullanarak mücadele eden tüm emekçilerin 1 Mayıs’ta çifte bayram havası yaratması ve daha çok alanlara çıkarak sesini yükseltmesi gerektiğine de vurgu yaptı. 

Bir cevap yazın