Paskalya ışığı bu yıl İskenderun’da daha da parladı!

Hristiyanlıkta İsa peygamberin dirilişi anlamına gelen ve en büyük bayram kabul edilen Paskalya Bayramı nedeniyle İskenderun Aziz Nikola Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Pandemi sonrası yoğun bir katılımla ve büyük bir coşkuyla kutlanan bayram ayini öncesi kilise, gençler tarafından büyük bir özenle süslendi.

Kilise girişinde konuklara ve Hristiyan Cemaatine paskalya yumurtaları ve çörekleri dağıtılan, İskenderun’ndaki kardeşlik ortamını yansıtan ayine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Kaymakam Adayı Cezmi Kandemir, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in yanısıra farklı din ve renklerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kilisenin içinden başlayarak İsa Mesih’in ışığını simgeleyen Paskalya Mumunun yakılmasıyla bahçeye çıkan cemaat üyeleri ve ilçe protokolü, Kilise bahçesinde Papazlar Abuna Dimitri ve Nicholas Papasoğlu önderliğinde ellerindeki mumu yakarak ‘Hristos Anesti’ ilahisini söyleyerek; Mesih Kam’, ‘Hristos Anesti’, ‘İsa Dirildi’ nidalarıyla kilise bahçesinden içeriye girdi.

Ayine katılan cemaat daha sonra kilise korosunun söylemiş olduğu ilahiler eşliğinde Paskalya ışığının tüm dünyaya barış getirmesi için dualar etti.

İncil’den bölümlerin okunduğu ve Diriliş İlahilerinin söylendiği ayinde kısa bir vaaz veren Papaz Abuna Dimitri, “İsa Mesih’in ölümü biz imanlılar için ‘Ebedi Hayatın’ başlangıcıdır. İsa Mesih bizim için acılar çekip, haç üzerinde günahlarımız uğruna öldü. Onun ölümü ve dirilişiyle bizler de günahsız yeni yaşamımıza kavuşmuş olduk. Bugün de onun bize sunmuş olduğu yeni yaşamı hep birlikte coşku içerisinde kutluyoruz. ‘Mesih Kam’, ‘Hristos Anesti’, ‘İsa Dirildi.’ Dileğimiz o ki bundan sonraki bayramlarımızı yine eskisi gibi hastalığın gölgesinde kalmadan coşkusu içerisinde kutlayalım” dedi.

Verilen vaazın ardından paskalya coşkusu ayine katılan cemaate kutsal ekmek ve şarabın verilmesiyle son buldu.

Paskalya Ayini daha sonra cemaatin kilise bahçesinde birbirlerinin bayramını kutlaması ve yumurtaların tokuşturulmasıyla coşku içerisinde kutlandı.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, kendilerini bu özel bayramda yalnız bırakmayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e teşekkür ederken, Hristiyan cemaatinin de Paskalya bayramlarını kutladı.

Bir cevap yazın