Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri yıl boyunca araştırdıkları, öğrendikleri ve tüm bunlardan harmanladıklarını sahneledikleri “Çeşme Başı” temalı Türk Halk Tiyatrosu gösterisiyle farkındalık oluşturdu.
Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen ve UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan Karagöz, kukla, köy seyirlik oyunları, meddah gibi halk tiyatrosu ürünlerinin korunması, tanıtılması ve yaşatılması bağlamında bölüm öğrencilerinin 3 bölümden oluşan gösterisi oldukça beğeni topladı.
Sunuculuğunu Necla Nur Alpdoğan ve Müjde Can’ın yaptığı, Ayşe Gültutan, Hasan Ergüleç ve Halil Çimen’in teknik destek verdiği, Doç. Dr. Gönül Reyhanoğlu’nun kordinatörlüğünde gerçekleşen gösteride ilk olarak meddah Nuri Ateş “Gördün mü Buçuğun İşini” adlı hikâyeyi anlattı.
İkinci olarak ise Macide M. Küçük ve M.Kemal Balcıoğlu “İbiş’e İş Çıktı” adlı kukla oyununu sergilerken Tuba Ateş, Eda Ünal, Derviş Albayrak da Antakya ağzı ve yemeklerinden örnekler sunan “Ladesim Lades Olsun mu?” oyununu sergiledi.
Etkinliğin son gösterisi ise Merve Tümkaya, Merve Tunç, Büşra İraz, Zeynep Taşkesen, Nesrin Turgut, Zehra Kaya, Zişan Yıldırım’ın sahneye koyduğu çeşme başında gerçekleşen bir “gelin-kaynana” mani atışmasıydı.
Bölüm başkanı Prof Dr. Orhan Oğuz’un açılış konuşması ile başlayan ve katılımın yüksek olduğu gösteride öğrenciler maniler, hikâyeler, müzikler ve geleneksel mizah ile eğlendi. Gösteri, bölüm hocalarından Doç. Dr. Ahmet Evis’in katılan ve emeği geçen tüm öğrencilere sertifikalarını vermesi ile sona erdi.