Vali Doğan’dan belediye başkanlarına talimat

Hatay Valisi Rahmi Doğan, il genelindeki Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin daha temiz ve çağdaş bir norma kavuşturulması amacıyla ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri ile biraraya geldi.

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve belediyelerin kanuni yükümlülüklerinin takibi, sokakta ve barınakta yaşayan hayvanların rahat bir yaşam sürebilmeleri için ilgili kurumlarca alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Dünyayı beraber paylaştığımız canlıların yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimiyle değerlendirilir. Bizler; her canlıyı Allah’ın yarattığı bir güzellik olarak kabul edip, onlarında yaşama hakkı olduğunu bilen, kabul eden bir kültür ve medeniyetin mensuplarıyız. Bu çerçevede sokak hayvanlarının daha rahat bir yaşam sürebilmeleri için barınak, rehabilitasyon ve kısırlaştırma gibi kanuni olarak belediyelerimiz yükümlülüklerinde olan iş ve işlemler en kısa sürede İl ve İlçe Belediyelerimizce gerçekleştirilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemelidir” dedi.

Bir cevap yazın