Hatay mutfağının vazgeçilmezi tescillendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Hatay’ın yöresel İçli Köftesi de Coğrafi İşaret alarak, tescillendi.

Yapılan girişimler ve araştırmalar neticesinde patent yetkilileri, Hatay’ın sevilen lezzetlerinden Hatay Oruğunu Coğrafi İşaretler ürünü olarak tescillenip koruma altına alınmasına karar verdi.

Özener Patent sahibi Huriye Özener ve ekibi, Hatay sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Oruk (İçli Köfte)’nin hünerli eller tarafından yapılma aşamasını görüp, yerinde inceledi. Yapılan geniş çalışmaların ardından İskenderun’da Hatay Oruğunun tesciline karar verildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile Kömür çukuru pekmezi, Kaytaz Böreği ve son olarak Hatay Oruğu coğrafi işaret tescilli ürünler oldu.

Bir cevap yazın