Toz soluyoruz!

Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımı Hatay dâhil 5 ilde etkisini göstermeye başladı. Doğu Akdeniz’in doğusunda Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta bugün itibariyle orta kuvvette yer yer kuvvetli şekilde görülen edilen toz taşınımının salı günü de devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, toz taşınımı uyarısı yaparak, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini kaydetti.

Afrika’dan gelen çöl tozları dolayısıyla mecbur olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan uzmanlar, evdeyken de kapı ve pencerelerin mümkün olduğunca kapalı kalmasını, tozlar sebebiyle özellikle kronik nefes rahatsızlığı bulunan kişiler için tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Hatay dahil 23 il için yaptığı sarı kodlu uyarı şöyle, “Halen ülkemizin batı ve iç kesimlerinde etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının dün itibariyle Doğu Akdeniz’de, Pazartesi ve Salı günleri de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da etkili olması bekleniyor. Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesinin  Doğu Akdeniz’in doğusunda Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta ve Güneydoğu Anadolu’da orta kuvvette yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımı hadisesinin Doğu Akdeniz’da salı sabah saatlerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Bir cevap yazın