Köylülerin ahını almıştı, cezasını buldu!

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), Dörtyol’da köylülerin kaçırılması eyleminde yer alan terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyalet sorumlusu Mehmet Aydın’ı Suriye’de nokta atışıyla etkisiz hale getirdi.

Eylem ve faaliyetleri nedeni ile hedef listede olan ve “Kahraman Aydın/Rojvan Van” kod adını kullanan teröristi takibe alan MİT, yerel istihbarat sonucu elde ettiği anlık bilgiler sonrası Suriye Derbesiye’de operasyon için düğmeye bastı. “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranan Aydın, nokta atışı operasyon ile etkisiz hale getirildi.

2005’te İran/Kelareş kırsalından örgüte katıldığı belirtilen Mehmet Aydın’ın 2010-2013 yıllarında Tunceli ve Hatay-Amanos kırsalında görev yaptığı, 2015’de Afrin’de Cephe Sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, 2018 yılında Eyalet Sorumluluğu’na getirildiği öğrenildi.  PKK’lı Aydın’ın 2013’te Hatay/Amanos’ta faaliyet gösterdiği dönemde Dörtyol İlçesi Akelma Yaylası’nda köylülerin alıkonularak ölümle tehdit edildikleri eylemde de görev aldığı da edinilen bilgiler arasında yeraldı.

Bir cevap yazın